Vaporizacija i njene prednosti. Žasto koristiti naprednu tehnologiju vaporiziranja?!

Vaporizacija i njene prednosti. Žasto koristiti naprednu tehnologiju vaporiziranja (inhalacije)?!

Pa da krenemo redom Vaporizacija?

Vaporizacija se može definirati kao čin udisanja vodene pare kroz osobni vaporizer (isparivač).
Vaporizacija je alternativa pušenju. To je kao pušenje umanjeno za nekoliko štetnih učinaka:
1. Nema lošeg mirisa i lošeg zadaha,
2. Nema opeklina od žara
3. Nema prljavih pepeljara,
4. Nema sagorjevanja i oslobađanja mnogih štetnih plinova i katrana nastalih sagorjevanjem, tako da je daleko je manja vjerojatnost od dobivanja raka i drugih bolesti uzrokovanih pušenjem.

Ukratko, vaporizacija naziv dobila po korištenju vaporizatora (isparivača).
Postupak uključuje primjenu topline na tekućinu ili biljnu supstancu koja generira paru. Korisnik vaporizirane pare (pušač kako ga zovemo po tradicionalnom nazivu nekoga tko konzumira cigarete sagorjevanjem) dobiva svoju željenu dozu kroz vaporizaciju(isparavanje) pročišćene pare bogate aromom. (ekvivalent pušenja dima).

Vaporizeri (isparivači) su fascinantno korisni, a prosječna osoba jednostavno ne razumije kako oni rade i zašto su tako moćne alatke u vlasnišvu vlasnika!

Najveći neposredni negativni utjecaj kanabisa dolazi od metoda udisanja kojima se obični pušač izlaže na dnevnoj bazi. Sagorevanje headova je jednostavan i dosljedan način postizanja temperature potrebne za oslobađanje različitih spojeva koji daju potenciju kanabisu, ali činjenica je da učinci izgaranja uzrokuju značajne štete na dišni sustav.
Udisanje dima donosi štetne kancerogene i najezdu drugih štetnih tvari izravno kroz bronhijalno stablo u pluća. Najveći neposredni učinak je nadraženost dušnika, a dugoročno izlaganje bilo kojem izvoru vrućeg dima je neprirodno i vrlo teško na pluća.

Vaporizer funkcionira tako da zagrije kanabinoidie do njihove točke vrenja. Umjesto da headovi sagorjevaju i proizvode obilne količine dima, u nastalom procesu vaporizacija dehidrira headove i uzrokuje oslobađanje njhovih najkvalitetnijih ekstrakata bez paljenja i bez nastalog mješanja s kemikalijama u zraku prouzrokovanim sagaranjem kisika.
Što ovo znači u jednostavnom terminu je da vaporizer potpuno eliminira svaku posljednju kemikaliju koja je izravno povezana s paljenjem headova!
Važno je shvatiti da ove kemikalije nastaju ne nužno iz same biljke; karcinogeni mogu proizići iz nečega što je bezopasno kao logorska vatra. Osnovna razlika u tome je da se pacijenti i ljubitelji tako redovito izlažu pušenju da se stavljaju u rizik rolajći headove u papiriće, gdje sagaranje papira također oslobađa dodatne karcinogene.
Hrana koja sadrži kanabis također eliminiše štetne učinke dima, ali efekat nie isti kako vaporiziranje pare, koje pruža otprilike isti efekt kao i pušenje.
U pogledu zdravlja i brzine učinka, vaporizer pobjeđuje svaki put!

Prednostima nema kraja!
Dok su poboljšanja zdravlja povezanog sa vaporiziranjem fantastična, ima i jako puno dodatnih koristi koje trebate imati na umu.
Prvo i najvažnije, gadni nusprodukti pušenja su eliminirani. Nema potrebe za pepeljaru jer se headovi mogu jednostavno baciti nakon što budu izcjeđeni od svojih dragocjenih supstanci. Začepljene lule svih vrsta postaju stvar prošlosti, naslage smole su eliminirane, a vaši zubi ne budu više zamrljani sa svim tim vrućim dimom.
Uz to, miris koji asocira na paljenje se uveliko smanjuje. Iako nije u potpunosti eliminiran, ne zadržava se toliko dugo i primjetno kao dim, a kao rezultat toga i miris se ne širi toliko daleko kao sa paljenjem. Ovo je fantastična pogodnost kako za održavanje tajnovitosti tako i za sprečavanje nakupljanja mirisa po u namještaju, odjeći, zavjesama i kosi. Također je korisno za održavanje dobro-susjedskih odnosa, jer su šanse da oni budu izložena pasivnom pušenju ili neželjenom prepoznatljivom mirisu, smanjene na minimum zbog gore navedenih čimbenika. Čak što više, neizravna korist od vaporiziranja je da je vjerojatnost slučajnog paljenja vatre ili spaljivanja kose smanjena kada je upaljač eliminiran iz opticaja.

Financijski-pametan izbor!
Konačna korist koja čini vaporizere tako bezbrižnim je činjenica da su široko učinkovitije metode za pušenje. U procesu pušenja, mnogi spojevi unutar headova budu raspršeni u zraku, bez obzira na to da li budu udahnuti ili ne. To je zbog činjenice da vatra i dalje gori sve dok god ima na raspolaganju zalihu goriva koje je podržava. Ako kanabis i dalje nastavlja da gori 30% vremena koje pacijent ili ljubitelj koristi za pušenje, onda nastaje gubitak u značajnoj količini. Vaporizer (isparivač) čuva mnogo sadržaja THC-a iz kanabisa, što znači da na temeljnoj razini i mnogo bude oslobođeno zbog prirode isparavanja.
Da bi to stavili u perspektivu, idemo usporediti vaporizer od € 200 sa običnom tradicionalnom metodom rolanja. Primjer, naš pušač je uobičajeni medicinski pacijent koji troši oko 20 € vrijednosti kanabisa tjedno da ublaži svoju anksioznost i kliničku depresiju. Ako je njegov vaporizer samo 30% učinkovitiji od njegove tradicionalne metode rolanja headova u cigarete, on će zapravo spasiti 6 € tjedno rasipanja kanabisa. To je jednako 312 € uštede godišnje, ili ušteda koja je 50% veća od početne cijene vaporizera u jednoj godini. Modeli vaporizera su često izrađeni da traju, a to znači da se štednja nastavlja iz godine u godinu. Vaporizeri isplate sami sebe u samo 8 mjeseci.
Uz sve ove prednosti, očito je da je vaporizer (isparivač) fantastičan izbor. Kako se kanabis pod dobrim imenom popularizira diljem svijeta, sve više i više ljudi uskoro će otkriti da je vaporizer iznimno pametan odabir!

Zato nemojte oklijevati, i uđite u svijet zdravijeg pušenja, a sad znate i zašto!

Smoking cannabis vs vaporzing cannabis